Sarajevo

Iz tiska je izišao 27. broj Katoličkog tjednika


Središnja tema novog 27. broja je svećeničko ređenje. Uz uobičajene rubrike stranice novoga broja ispunjene su raznim zanimljivostima, promišljanjima i aktualnostima...

„Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju“ (Lk 10,2). Ovim biblijskim retkom možda najbolje oslikavamo aktualno stanje novih svećeničkih zvanja na prostoru Crkve u Hrvata za koje je uistinu potrebno moliti. Tim povodom, razgovarali smo s rektorom Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu dr. preč. Stjepanom Radićem.

Tijekom mise, na svetkovinu Svetih apostola Petra i Pavla, 29. lipnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu nadbiskup metropolit vrhbosanski mons. Tomo Vukšić zaredio je za svećenike petoricu đakona. Više o tome U izlogu gdje možete pročitati i izvješće o proslavi stoljeća i pol sestara milosrdnica u Livnu.

Također, 29. lipnja u Franjevačkom samostanu Navještenja Marijina na otoku Košljunu, koji pripada Krčkoj biskupiji, započeo je 34. godišnji susret misionara Crkve u Hrvata koji je ove godine okupio 30-ak sudionika te trajao do 3. srpnja.

U rubrici Ljudi život običaji čeka vas iz pera Josipe Prskalo priča o Perici Romiću vlasniku kupreške mljekare, poduzetniku, nekadašnjem načelniku i ocu pet kćeri.

Josip Vričko je napisao svoja dva redovita priloga u rubrikama Razmišljanje i Tjedni društveno-politički inventar pod naslovima: Nogomet i politika - sve je to jedno veliko loptanje i Pjesma nas je održala, Rami hvala.

U središnjoj Bosni, u gornjem toku rijeke Stavnje, nalazi se grad u koji ne možete zalutati, nego samo namjenski doći. Okružen strmim brdima, Vareš – nekoć vitalna točka razvoja ovoga dijela zemlje, danas je samo blijeda slika sebe. Ipak, obrise mu čuvaju Varešani uz pomoć Sv. Mihovila. Više o ovome gradu i župi možete pročitati u novoj reportaži.

Dr. fra Tomislav Pervan je napisao prilog Crkva - simfonija darova duha, a vlč Josip Vajdner je svoj uvodnik naslovio Nositelji zajedničkih ideja.

Za kraj jedna obavijest, nakon 22 godine korištenja istih adresa elektroničke pošte redakcija i uprava Katoličkog tjednika promijenili su domene na svojim e-mail adresama s dosadašnjih ".com" na novu ".net". Nove adrese možete pronaći na našem portalu nedjelja.ba i u Tjedniku.

Ž.I., KT