Iz tiska je izišao 34. broj Katoličkog tjednika


Središnja tema novoga 34. broja Katoličkog tjednika je Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima - nacizma, fašizma i komunizma. Tu su i ostale stranice ispunjene brojnim aktualnim i duhovnim sadržajem...

Od travnja 2009. Europski parlament potvrdio je kako će se Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma obilježavati svakog 23. kolovoza. Tim povodom razgovarali smo s Maritom Mihovilom Leticom, magistrom filozofije i religiologije. Njegove odgovore na pitanja novinarke Josipe Prskalo pročitajte u rubrici rezerviranoj za Intervju.

Sve slobodne, demokratske i ekonomski prosperitetne zemlje Zapada slične su jedna drugoj, dok su totalitarističke države nesretne svaka na svoj način. U novoj Reportaži iz pera Željka Ivkovića čitajte o albanskim bunkerima, obrambenim bedemima koje je komunistički režim u ovoj zemlji gradio tijekom svoje vladavine te ekonomskih posljedica koje je taj potez imao na ovu malu zemlju.

U rubrici Ljudi, život, običaji naša novinarka Josipa Miler napisala je tekst pod naslovom Osuda komunizma put je u zdraviju budućnost.

Svoj novi uvodnik vlč. Josip Vajdner naslovio je Mentalitet dosljednosti i sustavnosti.

Iz rubrike U izlogu izdvajamo proslave Velike Gospe u Komušini i na Stupu u Sarajevu te proslavu patrona i 150 godina postojanja župe u Suhom Polju pored Kupresa.

Na dan strašnog zločina u Gradačcu spektakularni je vatromet pretvorio sarajevsku festivalsku noć u dan. A SFF je otvorio film Poljubite budućnost. Istodobno o sadašnjosti, a i o onomu što nas (još) čeka, svjedoči 15 000 onih koji su uživo pratili krvavi pir gradačačkog monstruma... Više o ovom tragičnom zločinu pročitajte iz pera Josipa Vrička pod naslovom Smrt uživo u rubrici Razmišljanje.

Dr. fra Šimun Ćorić je poslao novi prilog za rubriku Vjera i psihologija pod naslovom Bolesna radost zbog tuđe nesreće.

Iz rubrike Glas mladih donosimo izvješća s ljetnog kampa za ministrante Vrhbosanske nadbiskupije i kampa za djecu bez roditeljskog staranja.

Za kraj dodajmo kako je u župi Sv. Ilije proroka u Bosanskom Grahovu obilježen 13. kolovoza Dan sjećanja na poginule branitelje, kojim se od 1996. komemorira smrt 22 hrvatska branitelja poginula u bitci kod Grahova nakon operacije Oluja. Pritom je blagoslovljeno spomen-obilježje s imenima Hrvata ubijenih u Drugom svjetskom ratu, poraću i Domovinskom ratu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba glasove nove evangelizacije.

Ž.I., KT