Izašao 11. broj Katoličkog tjednika


Pred čitateljima je novi broj Tjednika posvećen Nedjelji solidarnosti.

Već 14. godinu zaredom na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske obilježava se Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH, o tomu Tina Matić Ilić razgovara s ravnateljem Caritasa Gospićko-senjske biskupije don Lukom Blaževićem.

O heroinama koje nastavljaju lanac solidarnosti iz projekta Kućna skrb starijih i bolesnih u Derventskom dekanatu piše Josipa Prskalo.

U uvodniku, glavni urednik Josip Vajdner tematizira aktualnu migrantsku krizu, kroz prizmu bivših ali i trenutačnih odluka svjetskih političkih moćnika.

Reporteri Tjednika posjetili su župu Par Selo, koja živi uz vrlo frekventnu prometnicu na raskrižju putova za Tuzlu, Živinice i Kalesiju, ali i na vjetrometini povijesti.

U stalnoj rubrici Razmišljanja, Josip Vričko, u tekstu pod naslovom Vatikanski arhiv više ništa ne krije, piše o „ratnom papi“ Piju XII. u svjetlu odluke pape Franje da otvori arhiv vezan za njegov pontifikat.

Tjednik, također, donosi i radosnu vijesti iz Goražda;  U ovom će se gradu na Drini, naime, graditi crkva Bl. Drinskim mučenicima.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT