Izašao 11. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izašao 11. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čija je središnja tema Sv.  Josip, otac, zaštitnik i hranitelj Svete Obitelji.

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner Uvodnik novoga broja naslovio je Primjer muškarca, a ne princa.

U povodu svetkovine Sv. Josipa, koja se slavi 19. ožujka, donosimo intervju s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Nacionalnog svetišta Sv. Josipa u Karlovcu.

I reportaža je duhu središnje teme – upoznali smo duhovne i materijalne prilike župe Sv. Josipa Zenica koja postoji od 1935.

Od 4. do 8. ožujka članovi Biskupske konferencije Austrije boravili su u Sarajevu gdje su, uz svoje redovito zasjedanje i zajedničko promišljanje s bh. biskupima, posjetili i mnoge institucije te odaslali zajedničku poruku. Više o ovoj temi pročitajte u našem Izlogu.

U rubrici Zov misija donosimo priču o pateru Paulu Karimu, spiritancu iz Siera Leonea koji djeluje u Hrvatskoj, a u rubrici Ljudi, život, običaji upoznajte Stjepana Mijača – Pepu, prakaratura s 40-godišnjim iskustvom.

Vijesti Crkve u Hrvata, između ostalog donose: Udbina – Godišnja skupština Papinskih misijskih djela, Zagreb – Priopćenje sa zasjedanja Komisije HBK i BK BiH za martirologij.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT