Sarajevo

Izašao 16. broj Katoličkog tjednika


Novi broj donosi pregršt zanimljivih informacija i stalnih rubrika...

Povodom 55. Svjetskog dana molitve za svećenička i redovnička zvanja, koji se obilježava na Četvrtu vazmenu nedjelju poznatu kao Nedjelju Dobrog Pastira, o budućim radnicima na njivi Gospodnjoj razgovarali smo s vlč. Markom Mikićem, povjerenikom za duhovna zvanja Vrhbosanske nadbiskupije i vicerektorom Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

U Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu 11. travnja upriličen je XXIV. Sabor svećenika Vrhbosanske nadbiskupije na kojemu je sudjelovalo oko 150 dijecezanskih i redovničkih svećenika.

Okrugli stol s temom Promicanje dijaloga za održavanje mira: Uloga vjerskih zajednica i radničkih pokreta  održan je 14. travnja u Sarajevu. Organizatori ovog događaja bili su HKD Napredak i Pokret kršćanskih radnika sa sjedištem u Rimu, a upriličen je u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu.

Među onima koji su u pravom smislu riječi prijatelji misija je i molitvena zajednica Emanuel koja na različite načine djeluje kako bi dali svoj doprinos širenju Radosne vijesti po svem svijetu. U rubrici Ljudi život običaji mons. Luka Tunjić piše o ovoj molitvenoj zajednici.

Sredinom ožujka Sirija je ušla u osmu godinu rata, i baš kada se činilo da sukob jenjava dogodio se napad koji su SAD, Velika Britanija i Francuska poduzeli 14. travnja na kemijska postrojenja. Tako se Sirija ponovno našla u svjetskim medijima...Više o sirijskim kršćanima u rubrici križnim putem kršćana danas

Uoči proslave spomendana Sv. Juraja mučenika posjetili smo u tuzlanskom kraju župu Morančane kojoj je taj svetac nebeski zaštitnik. Morančani su jedna od najstarijih vrhbosanskih župa. Posvećena je Sv. Juraju mučeniku i nalazi se u sjeveroistočnoj Bosni, otprilike 10 km jugozapadno od Tuzle.

U Središnjici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u sarajevskom naselju Stup 14. travnja održan je susret timova župnih Caritasa u nastanku u Vrhbosanskoj nadbiskupiji na kojemu je sudjelovalo 100-tinjak članova župnih zajednica iz 20 župa Vrhbosanske nadbiskupije koje su izabrane da budu dionici projekta oformljivanja Caritasa na toj razini. u novom Tjedniku i na portalu nedjelja.ba pročitajte izvješće

XVI. Susret liturgijskih zborova Vrhbosanske nadbiskupije upriličen je 14. travnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Najprije je održano misno slavlje, a potom koncert na kojemu je nastupilo 15 zborova. Više o tome na stranicama Tjednika

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba glasove nove evangelizacije

KT