Sarajevo

Izašao 29. broj Katoličkog tjednika


Središnja tema novoga broja je povijesni uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije.

O uspjehu hrvatske nogometne selekcije piše urednik Josip Vajdner u svome uvodniku pod nazivom Uzdignuta čela, s obje noge na zemlji.

"Hrvatska je druga najbolja momčad na svijetu u nogometu. To je zaista nevjerojatan uspjeh kakav u modernom dobu nogometa nije zabilježila ni jedna „mala“ država s tek nešto više od četiri milijuna stanovnika", piše na početku svog priloga pod nazivom Mi Hrvati naš kolumnista Brane Vrbić...

"Više je puta simpatični izbornik Zlatko Dalić javno izgovorio riječ „poniznost“ u ovih mjesec dana nego biskupi cijele HBK i BK BiH skupa. O svećenicima da i ne govorim. I nitko mu se ne ruga, svi mu odobravaju", piše u svom prilogu Lekcija o poniznosti vlč. Anto Orlovac.

Prije 50 godina, 25. srpnja svjetlo dana ugledala je enciklika Pavla VI., Humanae vitae koja kako joj i sam hrvatski prijevod kaže govori o Ljudskom životu. Sugovornika o ovoj temi pronašli smo u mladoj doktorandici moralne teologije na Papinskoj akademiji Alfonsiana, mr. Branki Gabrić.

U zgradi Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, 13. i 14. srpnja održano je 73. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Tijekom zasjedanja biskupi su  uputili Poruku u vezi s listopadskim Općim izborima u BiH koji se održavaju u listopadu.

Jedna od najljepših bosanskohercegovačkih regija je Posavina – omeđena rijekom Savom i planinama Motajicom, Ozrenom, Trebavom i Majevicom. Dio tog prostranstva, sjeverno od Tuzle čini i mala župa Turić koju smo, kako bismo napisali reportažu posjetili uoči patrona Sv. Ilije Proroka.

U rubrici Crkva u Hrvata donosimo nekoliko vijesti: Gumjera: 75 godina od ubojstva vlč. Ante Dujlovića, Visoko: proslava zaštitnika samostana i ekspoziture, Deževice: prvi molitvenik na čast Sv. Jakova Markijskog, Žeravac: Izgrađen spomenik poginulim i nestalima, Petrićevac: Oblačenje novaka...

Preporučamo i ostale redovite rubrike: Zov misija, Obitelj na dlanu, Homilija i Teološki pogled

Čitajte Katolički tjednik i nedjelja.ba glasove nove evangelizacije.