Sarajevo

Izašao 31. broj Katoličkog tjednika


Novi broj Tjednika posvećen je turizmu i godišnjim odmorima...

Budući da je turistička sezona već u punom jeku potražili smo odgovore na različita pitanja u vezi s pastoralom turista i njihova odnosa prema duhovnim sadržajima za vrijeme izbivanja iz mjesta stanovanja. Sugovornika smo pronašli u vlč. Siniši Joziću, župniku u turističkom gradu Herceg Novom.

U novoj reportaži pratili smo sarajevsku rijeku Miljacku od njezina izvorišta do ušća u rijeku Bosnu...

Od 26. do 29. srpnja Sarajevo je bilo domaćin treće međunarodne konferencije koju je organizirala međunarodna organizacija CTEWC (Katolički moralni teolozi Crkve u svijetu) koja se odvijala pod nazivom Kritično vrijeme za gradnju mostova: katolički moralni teolozi danas. Više o tome u novom broju Tjednika

Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini upriličen je u nedjelju, 29. srpnja, u župi Svete Obitelji na Kupresu. Svečano euharistijsko slavlje pred oko 1 500 vjernika u župnoj crkvi predslavio je predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj mons. Mate Uzinić, biskup dubrovački.

Svečano je bilo 28. srpnja u Gradačcu kada je vjernička zajednica Sv. Marka evanđelista proslavila 150 godina svoga postojanja.

U petak, 27. srpnja, po 17. put održana je biskupijska komemoracija za sve žrtve ratova i totalitarizama XX. st. poznatija kao Dan molitvenog sjećanja na mučenike i žrtve Banjolučke biskupije.

Nažalost, kraj srpnja je povezan s tužnim obljetnicama...

U selu Briševo, u župi Stara Rijeka kod Ljubije, molitveno je 25. srpnja obilježena 26. obljetnica najvećeg masakra nad katolicima u BiH tijekom rata od 1992. do 1995.

Povodom 25. obljetnice stradanja i progona Hrvata u Bugojnu i okolnim naseljima, 27. srpnja, služena je misa u župnoj crkvi Sv. Ante Padovanskog koju je predvodio župnik fra Hrvoje Radić, inače rodom iz toga grada.

U Doljanima kraj Jablanice 28. srpnja obilježeno je četvrt stoljeća od velikog zločina nad 39 hrvatskih civila i vojnika.

Vašoj pozornosti preporučamo i rubriku društveno politički inventar tjedni inventar iz pera Josipa Vrička te prilog Brane Vrbića o Zlodusima prošlosti.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba glasove nove evangelizacije.

KT