Izašao 40. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika


Novi broj Katoličkog tjednika donosi pregršt zanimljivih tema i informacija iz Crkve u Hrvata i iz svijeta.

U povodu Međunarodnog dana učitelja koji se obilježava 5. listopada sugovornika smo našli u Ružici Šutalo Selimagić, dugogodišnjoj učiteljici u Katoličkom školskom centru Sv. Josip u Sarajevu...

U nedjelju, 30. rujna, u župi Sv. Antuna Padovanskoga u Žepču svečanim misnim slavljem obilježen je 52. Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija na razini Biskupske konferencije BiH. Euharistijsko slavlje predvodio je vojni ordinarij u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja BK-a BiH.

Godišnji pastoralni skup hrvatskih pastoralnih djelatnika iz zapadne Europe održan je od 24. do 28. rujna u Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu.

U nedjelju, 23. rujna 2018., u Sarajevu su sestre Kćeri Božje ljubavi obilježile Dan Provincije i svečano otvorile jubilarnu 100. obljetnicu osamostaljenja Provincije Božje providnosti. Bila je to prigoda nadahnuće za sadašnjost i budućnost potražiti u stoljetnoj povijesti.

Papa Franjo je listopad 2019. proglasio Izvanrednim misijskim mjesecom u povodu 100. obljetnice Apostolskoga pisma pape Benedikta XV. Maximum Illud. Prihvativši poziv Svetoga Oca biskupi BK BiH proglasili su Misijsku godinu.

Ususret 20. obljetnici beatifikacije Alojzija Stepinca donosimo reportažu iz njegove rodne župe Krašić koja s puno ljubavi, vjere i ponosa pamti blaženika i nastoji živjeti u duhu njegova primjera.

Dan Trebinjsko-mrkanske biskupije i njezin nebeski zaštitnik Sv. Mihovil arkanđeo svečano su proslavljeni 30. rujna u trebinjskoj katedrali Male Gospe. Misu je predvodio mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić.

Od 23. do 28. rujna generalni ministar franjevačkog reda fra Michael Anthony Perry, zajedno s fra Ivanom Sesarom, generalnim definitorom za slavenske konferencije, boravio je u posjetu Franjevačkoj provinciji Sv. Križa – Bosni Srebrenoj.

Vašoj pozornosti preporučamo standardne rubrike i tekstove naših dopisnika. Čitajte i širite Katolički tjednik te portal nedjelja.ba , glasove nove evangelizacije.

KT