Izašao 44. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izašao 44. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čiji su središnji sadržaji u duhu svetkovine Svih Svetih i Dušnog dana te sjećanja na pokojne.

Katolički tjednik br. 44

Katolički tjednik br. 44

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner Uvodnik novoga broja naslovio je Pravda u ljudinjaku.

Uz svetkovinu Svih Svetih i Dušni dan katolička groblja bit će prekrivena cvijećem i svijećama, a drage pokojnike vjernici će prizivati, više no inače, u sjećanje i uključiti u svoje molitve. Vrijeme kada se više no inače razmišlja o smrti bilo je povodom za razgovor s pročelnikom katedre za dogmatsku teologiju na KBF-u u Zagrebu dr. fra Ivanom Karlićem...

Prateći središnju tematiku donosimo reportažu o sarajevskom Gradskom groblju Vlakovo.

U izlogu pročitajte: Sarajevo – Međunarodni simpozij Stadleru u čast, Sarajevo – NCM Ivan Pavao II. proslavio 11. rođendan, Sarajevo – Za đakone zaređeni Štefan Marković i Fabijan Štedul.

Rubrika Ljudi, život, običaji donosi priču o 15-godišnjem Danijelu Stankoviću, hrabrom dječaku s cerebralnom paralizom, kojem je velika želja samostalno hodati.

Rubrika Crkva u Hrvata, između ostalih,donosi vijesti: Kraljeva Sutjeska – Proslava Dana kraljice Katarine, Sarajevo – Upriličen XXI. Framafest, Široki Brijeg – Održan X. simpozij Stopama pobijenih, Banja Luka – Posveta samostanske crkve na Petrićevcu, Sarajevo – Godišnji susret predsjednika i ravnatelja Caritasa.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

KT