Izašao 45. broj Katoličkog tjednika


Novi broj Katoličkog tjednika donosi niz zanimljivih sadržaja.

Novi, 45. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika otvara uvodnik Radikalni dekreti glavnog urednika vlč. Josipa Vajdnera.

Panorama, između ostalog, izvješćuje o obilježavanju svetkovine Svih svetih i Dušnoga dana, 71. redovitom zasjedanju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i nedavnom boravku državnog tajnika Svete stolice Pietra kard. Parolina u Zagrebu. 

Minula godina protekla je u sjećanju na stotu obljetnicu ukazanja Blažene Djevice Marije malim pastirima u portugalskoj Fatimi. U svjetlu značaja te obljetnice dr. fra Tomislav Pervan u svojem Teološkom pogledu donosi tekst Nebo je zahvatilo – ima spasa i spasenja.

Priču o Faustu Vrančiću donosimo u rubrici Ljudi, život, običaji uz Svjetski dan znanosti za mir i razvoj koji se 10. studenog obilježava u svijetu s ciljem osnaživanja svijesti javnosti o ulozi znanosti u promociji mira i održivog razvoja. 

Putopis Puglia – drugo lice Italije mr. Siniše Jozića upoznat će čitatelje s krajnjim jugoistokom Italije. Uz čarobne uvale, duge pješčane plaže i pećine u koje se uvuklo more, regija Puglia (hrv. Apulija) ima prekrasne srednjovjekovne gradove te utvrde, kao i nacionalne prirodne parkove te brojne druge znamenitosti.

Pozornosti čitatelja preporučujemo i kolumne mons. Ive Tomaševića, dr. vlč. Marija Bernadića i Brane Vrbića, te druge standardne rubrike naših suradnika koje možete pogledati i na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik, glas nove evangelizacije!  


KT