Izašao 45. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izašao 45. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čiji su središnji sadržaji posvećeni 100. obljetnici od završetka I. svjetskog rata.

Katolički tjednik br. 45

Katolički tjednik br. 45

Tako smo u Intervju novoga broja o završetku I. svjetskog rata razgovarali s profesorom povijesti na Odsijeku za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. Željkom Holjevcem.

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner Uvodnik novoga broja naslovio je Evanđelje mira i godina 1918.

U izlogu pročitajte: Sarajevo – Kardinal predstavio misu na sarajevskom groblju Sv. Josip.

U rubrici In memoriam, tekstom U spomen na istaknutog teologa i vrsnog književnika oprostili smo se od profesora emerite mons. dr. Ivana Goluba.

Novu Reportažu donosimo iz banjolučkoga kraja: Barlovci – nekadašnji sjaj i tuga ratom uništene župe.

Rubrika Crkva u Hrvata, između ostalih,donosi vijesti: Kupres – Svečano obilježena 24. obljetnica oslobođenja grada; Sarajevo – Misa za pokojne biskupe, svećenike, redovnike i redovnice; Livno – Održane pučke misije; Bijelo Polje: Međuprovincijski seminar za franjevke s privremenim zavjetima.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

KT