Sarajevo

Izašao 48. broj Katoličkog tjednika


Novi broj Katoličkog tjednika donosi mnoštvo aktualnih i zanimljivih sadržaja.

Ovogodišnji 48. broj otvara uvodnik Povijest veliča samo istinske heroje glavnog urednika vlč. Josipa Vajdnera.

Panorama izvješćuje o: proslavi 149. obljetnice utemeljenja Družbe Kćeri Božje ljubavi te svečanom otvorenju jubilarne 150. godine Družbe, posvećenju Banjolučke biskupije Prečistom Srcu Marijinu, posveti novog oltara i blagoslovu obnovljene crkve u župi Gračac te 64.Glavnoj skupštini HKD-a Napredak.

U vremenu dok je na našim prostorima bjesnio Domovinski rat, nevini ljudi ubijani su i drugdje. Među njima su i alžirski mučenici s kojima nas u intervjuu upoznaje o. Thomas Georgeon, postulator kauze.

Župa Svih svetih u Jarama nalazi se u jugozapadnome dijelu širokobriješke općine. Sastoji se samo od sela Jare koje ima čak 16 zaselaka i najmlađa je župa širokobriješkog dekanata, osnovana 1966. Više o toj župi i njezinim ljudima doznajte u našoj reportaži.

Uz šestu godišnjicu ubojstva hrvatske misionarke i članice Družbe službenica milosrđa s. Lukrecije Mamić, koja je ubijena 27. studenog 2011. u oružanoj pljački u Kirembi u Burundiju, donosimo pismo njezine susestre s. Agnezije Janje Bilić.

Rijetki su oni koji u Sarajevu ne poznaju Veselka (Veseljka) Dizdara, vjernog župljanina katedralne župe koji se u pravom smislu riječi ne štedi za svoju župnu zajednicu. Upoznajte ga i vi u rubrici Ljudi, život, običaji.

Pozornosti čitatelja preporučujemo i kolumne mons. Ive Tomaševića, mr. Olivara Jurišića i Danijele Blažeke, te druge standardne rubrike naših suradnika koje možete pogledati i na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik, glas nove evangelizacije!