Izašao dvobroj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izašao dvobroj Katoličkog tjednika posvećen svetkovini Blažene Djevice Marije.

U uvodniku glavni urednik Josip Vajdner piše o pravnom položaju krunidbene i oprosne samostanske crkve Sv. Marije sa zvonikom Sv. Luke u bosanskom kraljevskom gradu Jajcu, povijesnom spomenik katoličke privrženosti Svetoj Mariji, čijem se odvjetničkom zagovoru, svojim zavjetima katolici i danas utječu.

O jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta u svijetu, onom u Lourdesu za Tjednik govori fra Francois-Xavier Bustillo, gvardijan samostana Sv. Maksimilijana Kolbea.

Naši reporteri posjetili su župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u sutješkom naselju Haljinići, kojoj, iako ratom opustošenoj, život daju oni koji je u srcu nose.

U rubrici Ljudi, život, običaji pišemo o Andriji Livančiću, Stojanu Begiću i Anti Begiću koji pješice 450 kilometara hodočaste jednom od najvećih katoličkih hodočasničkih mjesta, drevnom Rimu. Čitajte ovu našu priču pod naslovom „Iz srca Bosne u srce Crkve“.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT