Izašao Katolički tjednik 29/2020


Katolički tjednik je izdao još jedan broj u nizu u kojem čitateljima donosi zanimljive i aktualne sadržaje s posebnim naglaskom na prirodne ljepote koje krase Bosnu i Hercegovinu.

Katolički tjednik 29-2020

Katolički tjednik 29-2020

U uvodniku, urednik Josip Vajdner piše o tome kako Bosna i Hercegovina na svome teritoriju ima veliko bogatstvo, najprije toliko rijeka, jezera, šuma, planina, dolina. Podsjeća kako čovjek učeći se diviti ljepotama zemlje, prepoznaje i tragove njezina Stvoritelja.

Dr. Oliver Jurišić u rubrici Kroz filozofsku prizmu piše o tome kako je revolucionarno kršćanstvo blijeda kopija, površno oponašanje, nepostojeće fantaziranje o revolucionarnom mitu kojega se naziva Isusom koji nikada nije postojao, niti se o njemu govori u evanđeljima.

Ovotjedni sugovornik za intervju bio je vlč. Josip Levaković, voditelj HKM-a u Dublinu i on je govorio o misiji koju vodi te svakako narodu kojemu je duhovni pastir.

U ustaljenoj rubrici U izlogu čitatelji mogu pročitati prilog o imenovanju mons. Petra Palića novim mostarsko-duvanjskim biskupom i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim koji će naslijediti mons. Ratka Perića.

Za čitatelje je u ovom broju priređena i rubrika Ljudi, život, običaji s prilogom o Jazveniku – mjestu na obroncima Raduše, tamo gdje se ljube Uskoplje, Kupreška visoravan i Rama – i svemu što ono u sebi nosi.

Rubrika Zov misija u ovom broju Katoličkog tjednika prenosi pismo od s. M. Samuele Vilenice koja djeluje u misiji u Argentini i u njemu ona piše o tome kako mali događaji očituju veliku Božju prisutnost među Argentincima.

Brane Vrbić u Faktografiji govori o provođenju izbora u doba bolesti napominjući kako je manje-više poznata stvar da se građani u nesigurnim i kriznim vremenima nerado opredjeljuju za promjene, a osobito ako se aktualna vlast uspije predstaviti kao relativno siguran oslonac.

U reportažnom prikazu u ovom broju Katoličkog tjednika predstavljeni su dragulji Bosne i Hercegovine – njezina četiri nacionalna parka i dva parka prirode.

U Razmišljanju Josip Vričko progovara o obljetnici zločina nad bugojanskim Hrvatima te o tome koliko bi se na opstanak Hrvata u tom kraju odrazilo imenovanje Selme Cikotića za ministra sigurnosti.

U rubrici Odjeci prošlosti mons. Ivo Tomašević prisjeća se kako je nadbiskup Vinko kard. Puljić početkom ratne 1994. uspio dogovoriti susret s mitropolitom dabrobosanskim Nikolajem.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

T.M.I., KT