Izašao Katolički tjednik 30/2020.


Reporterska ekipa Tjednika posjetila je Briševo uoči obljetnice najvećeg zločina nad Hrvatima u BiH, kada je za dva dana 24. i 25. srpnja srpska (para)vojska monstruozno smaknula 67 civila toga kraja.

Katolički tjednik 30-2020

Katolički tjednik 30-2020

U uvodniku pod naslovom Čovjek, majmun i vuk, glavni urednik Josip Vajdner komentira izvješće koje je u srpnju ove godine obznanio UN, a po kojemu gotovo 690 milijuna ljudi na svijetu, odnosno 8,9% ukupne populacije u 2019. bilo je pothranjeno.

U Zovu misija, Josipa Prskalo donosi priču o s. Fides Mandici Babić, redovnici sestara Kćeri Milosrđa Trećeg samostanskog reda Sv. Franje, koja je već četiri godine misionarka u Čileu.

U Razmišljanjima pod naslovom Mržnja po Andriću i(li) mrziti Andrića, Josip Vričko piše o nedavno objavljenoj knjizi njemačkog autora Michaela Martensa U požaru svjetova Ivo Andrić jedan europski život, ali i o općenito o životopisu toga nobelovca te odnosu njegovih zemljaka prema njemu proteklih desetljeća. I poglavito – danas.

U rubrici Ljudi, Život, običaji, Tina Matić Ilić piše o jednom od najistaknutijih bosanskih franjevaca 19. stoljeća fra Lovri Karauli.

U Odjecima prošlosti, Ivo Tomašević se vraća u siječanj 1994. i podsjeća kako se papa Ivan Pavao II. nije dao umoriti pozivajući svijet da zaustavi krvavi rat u Bosni i Hercegovini.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

J.Vr.,KT