Izašao Katolički tjednik 37/2020


Novi broj Tjednika posvećen je vrhbosanskom nadbiskupu metropolitu Vinku kard. Puljiću, koji ove godine slavi 75. rođendan te obilježava 50 godina misništva i 30 godina biskupstva.

Katolički tjednik 37-2020

Katolički tjednik 37-2020

Na naše pitanje:„Tko je kardinal Vinko Puljić“, odgovaraju biskup banjolučki Franjo Komarica, biskup Ratko Perić, prof. dr. Mato Zovkić, Davor Z. Milošević, s. Maria-Ana Kustura, prof. dr. Franjo Topić, fra Gabrijel Tomić i Hrvoje Šunjić.

U intervju kardinal Vinko poručuje: "Trebamo imati hrabrosti i u ovim vremenima svjedočiti i prenijeti vjeru budućim pokoljenjima".

U uvodniku glavni urednik Josip Vajdner skreće pozornost na neminovnost da koliko pojedinci smognu snage svako zlo nazvati zlom i odgovorno se ponašati, toliko će ulagati u svijet kao zajednički dom svih stvorenih bića.

Reporterska ekipa Tjednika posjetila je župu Pećine, nadomak Novog Travnika, čija se crkva Presvetog Srca Isusova nalazi na 955 metara nadmorske visine i predstavlja malu duhovnu „jazbinu“.

U Razmišljanjima, pod naslovom Kad će Sarajevo probuditi Uspavanka za Mladenku, Josip Vričko piše o godišnjici zločina Armije BiH u Grabovici te o nespremnosti sarajevskog teatarskog festival MESS da na svojim daskama omogući Mostarskom teatru mladih igrati predstavu posvećenu stradanju hrvatskih civila.

U Odjecima prošlosti, Ivo Tomašević podsjeća na 5. veljače 1994. i masakr na sarajevskoj tržnici Markale koji je zgrozio cijeli svijet.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne i zanimljive rubrike.

Čitajte Katolički tjednik i portlal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije!

J.Vr.,KT