Sarajevo

Izašao Katolički tjednik broj 41


Novi broj Katoličkog tjednika donosi niz zanimljivih tema – od marijanskih svojstvenih mjesecu listopadu do onih u znaku aktualnih zbivanja.

Glavni urednik Katoličkog tjednika vlč. Josip Vajdner svoj uvodnik naslovljen  Konstante u 41. ovogodišnjem broju Katoličkog tjednika započinje ovim riječima: „Poput Zakona o očuvanju energije koji kaže da je u zatvorenom sustavu zbroj svih oblika energije konstantan, tako bismo mogli definirati da je zbroj ljudske gluposti i zloće na ovome svijetu konstantan.“

Panorama, između ostalog, izvješćuje o Kongresu o maloljetnicima u digitalnom svijetu održanom u Rimu, obilježavanju 125. obljetnice uništene župe Krnjeuša u Banjolučkoj biskupiji te svečanom prijmu upriličenom u provincijalatu Franjevačke provincije Bosne Srebrene u povodu spomendana Sv. Franje.

U vrijeme kada protestanti obilježavaju 500 godina reformacije, mnogo toga biva rečeno o „protestu“ Martina Luthera, ali valja se zapitati kakvu ulogu u ovoj kršćanskoj denominaciji ima Blažena Djevica Marija. O toj temi piše fra Mario Crvenka.

Prigodno u listopadu – Gospinu i mjesecu krunice dr. fra Tomislav Pervan u tekstu Krunica – sažetak Evanđelja promišlja o značaju i snazi pobožnosti koja čovjeka na poseban način povezuje s Marijom i Isusom.

U duhu Gospina mjeseca je sadržaj rubrike Zov misija, koja donosi priču o Sv. Vicenti Mariji koja je na osobit način štovala Bezgrešnu i njoj u čast osnovala družbu redovnica posvećenih skrbi za mlade djevojke.

U povodu obilježavanja pola stoljeća nazočnosti sestara uršulinki u Zenici odlučili smo posjetiti tu malu zajednicu i u reportaži dočarati kako danas, 50 godina nakon dolaska u Bosnu i Hercegovinu, žive i djeluju duhovne kćeri Sv. Anđele Merici.   

Pozornosti čitatelja preporučujemo i kolumne mons. Ive Tomaševića i Brane Vrbića, te druge standardne rubrike naših suradnika koje možete pogledati i na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik, glas nove evangelizacije!  

KT