Izašao Katolički tjednik broj 43


Iz tiska je izašao 43. broj Katoličkog tjednika u kojemu na više stranica donosimo izvješće i tekstove povodom 10 godina Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

U prigodi desete obljetnice Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. kojega od njegova osnutka uspješno vodi dr. vlč. Šimo Maršić, profesor pastoralne teologije na sarajevskom KBF-u, u rubrici intervju razgovarali smo o početcima i značaju ove institucije te o mladima i izazovima s kojima se susreću.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. proslavio je 22. listopada u Sarajevu blagdan svojeg nebeskog zaštitnika i Dan Centra koji slavi 10. rođendan. Više o tome na portalu nedjelja.ba i panorami.

Šesnaesti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i 14. hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga upriličeno je, 21. listopada, na ostacima drevnog grada Bobovca. Video prilog o ovom događaju možete pogledati na nedjelja.ba

Na blagdan Sv. Luke, 18. listopada, euharistijskim slavljem i svečanom akademijom Katolički bogoslovni fakultet (KBF) u Sarajevu proslavio je svojeg nebeskog zaštitnika. Tom prigodom je služena sv. misa te su podijeljene diplome.

U ovotjednoj reportaži zaputili smo se u DOlac na Lašvi. Riječ je o izuzetno staroj i nekoć velikoj župi od koje je nastalo nekoliko različitih vjerničkih zajednica u Lašvanskoj dolini...

U nedjelju, 15. listopada, u župi Sv. Ane u Lepenici (Banbrdo) kod Kiseljaka, petorica bogoslova položili su svečane zavjete u Redu manje braće.

Vjernička zajednica Sv. Josipa u Zenici dostojanstveno je 14. i 15. listopada proslavila obljetnicu pola stoljeća djelovanja sestara uršulinki u ovoj župi i gradu. Više o tome u Crkvi u Hrvata.

Vašoj pozornosti preporučamo iskustva mladih iz Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih, novi uvodnik vlč. Josipa Vajdnera pod nazivom Okupatori i prijatelji te ostale standardne i zanimljive rubrike.

Čitajte Katolički tjednik glas nove evangelizacije!

KT