Izišao 10. broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao 10. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čije su stranice ispunjene brojnim aktualnim i duhovnim sadržajem, a koji je posvećen ređenju imenovanog banjolučkog biskupa mons. Željka Majića.

Ovotjedni Uvodnik nosi naslov Karcinom ili zdravi dio „plućnoga krila“.

Uoči biskupskog ređenja u banjolučkoj stolnici Sv. Bonaventure u rubrici Intervju razgovarali smo s banjolučkim biskupom mons. Željkom Majićem.

U Izlogu pozornost smo posvetili biskupskom ređenju u Banjoj Luci 2. ožujka, misi zahvalnici i svečanoj akademiji u čast umirovljenog banjolučkog biskupa mons. Franje Komarice 1. ožujka, te euharistiji na početku Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH koja je slavljena 3. ožujka u župi Sv. Josipa u Prijedoru.

Zov misija donosi izvješće s proslave 109. zemaljskog rođendana o. Ante Gabrića koji je proslavljen u sklopu Dana oca Ante Gavrića 28. veljače u Metkoviću, a moguće je pročitati i o programu Ti si kruh svagdašnji koji su pokrenuli salezijanci misionari, a koji je usmjeren na izrazito usamljeno ili napuštenu djecu u Gani.

Rubrika Križnim putem kršćana danas bavi se problemom starijeg kršćanina iz Pakistana koji je početkom veljače lažno optužen za bogohuljenje.   

Krajem veljače ekipa Katoličkog tjednika posjetila je župu Vir kod Posušja te je u novom broju moguće pročitati o ovoj katoličkoj zajednici koja se već stoljeće i pol utječe Sv. Juri.

I ovoga tjedna naša redovita rubrika razmišljanje zanimljiva je naslova - Je li vrijeme za hrvatsku (pozitivnu) nacionalnu drskost?! (Odzvonilo sindromu kuhane žabe).

Prije 45 godina, točnije 4. ožujka 1979. Sv. Ivan Pavao II. objavio je encikliku Redemptoris hominis (Otkupitelj čovjeka), vrlo snažan dokument koji je, i nakon gotovo pola stoljeća, očuvao svježinu, stoga smo o njemu pisali u rubrici Ljudi, život, običaji.

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.M., KT