Izišao 16. broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao 16. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čije su stranice ispunjene brojnim aktualnim sadržajem, a koji je posvećen duhovnim zvanjima.

Ovotjedni Uvodnik nosi naslov Zemlja zabrinutosti.

Uz Nedjelju Dobrog Pastira slavi se Dan svećeničkih i redovničkih zvanja te smo tom prigodom sugovornika za Intervju pronašli u novoimenovanom povjereniku za pastoral duhovnih zvanja Vrhbosanske nadbiskupije dr. vlč. Ljubom Zadrićem.

U Izlogu pozornost smo posvetili Saboru svećenika, dijecezanskih i redovničkih, koji djeluju u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, održanom po 30. put 10. travnja u Sarajevu.

Zov misija donosi tekst o katoličanstvu u Zemlji Izlazećeg Sunca pod nazivom Lice japanske Katoličke Crkve.  

U rubrici Faktografijamoguće je pročitati o „malom čudu iz Lillea“, grada na sjeveru Francuske gdje se plamen kršćanske obnove tiho ali snažno rasplamsava.

O zločinu u Trusini, djelu pripadnika postrojbe za posebne namjene Armije BiH Zulfikar, o kojemu je mnogima teško govoriti, a naročito bolno za preživjele članove obitelji koji svoju tugu utapaju u molitvi i traženju pravde za njihovu nevinost, moguće je čitati u rubrici Ljudi, život, običaji.

Sredinom travnja ekipa Katoličkog tjednika posjetila je četvrtu po brojnosti župu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji – Kiseljak te je u novom broju moguće pročitati reportažu o ovoj katoličkoj zajednici koja se već gotovo stoljeće i pol utječe Sv. Iliji.  

I ovoga tjedna naša redovita rubrika razmišljanje zanimljiva je naslova – Crkvu ušutkati – k'o nekoć! Dobro došli u ’45., a donosi promišljanje o reakcijama na izjave Komisije Pravda i mir Hrvatske biskupske konferencije naslovljene Očuvati dostojanstvo politike i ustavnopravni poredak države.

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.M., KT