Izišao 20. broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao 20. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čije su stranice ispunjene brojnim aktualnim sadržajem, a koji je posvećen obljetnici Bleiburške tragedije.

Ovotjedni Uvodnik zanimljiva je naslova: Zvižduk budućih pokoljenja.

Sredina mjeseca svibnja od demokratskih promjena s početka 1990-ih rezervirana je za intenzivnije promišljanje o Bleiburškoj tragediji i Križnom putu hrvatskog naroda, te smo tim povodom za Intervju sugovornika pronašli u predsjedniku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori i domovini dr. Josipu Stjepandiću.

Rubrika Intervju donosi još jedan razgovor. Naime, u povodu objavljivanja biografije isusovca Antona Puntigama koji je iz Austrije 1886. došao pomoći izgradnju Crkve u BiH, razgovarali smo s p. Ivanom Šestakom, prevoditeljem i priređivačem biografije Kako me je Bog vodio.

U Izlogu pozornost smo posvetili XX. susretu liturgijskih zborova Vrhbosanske nadbiskupije koji je 11. svibnja upriličen u Sarajevu, proslavi Sv. Leopolda Mandića u njegovu svetištu u Maglaju 12. svibnja te godišnjem susretu sjemeništaraca i odgojitelja iz Hrvatske i BiH koji je održan od 10. do 12. svibnja u Novigradu na Dobri.

Redovita rubrika Razmišljanje donosi dva teksta naslovljena Mirno spavajte, što bi kazao Alija! Dobro je, ne puca… te Nasuprot rata je mir, ali mir nije samo odsutnost rata.

Na kraju preporučamo i reportažu iz samostanskog muzeja u Fojnici– duhovne riznice i čuvara baštine.

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, Facebook stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.M., KT