Izišao 24. broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao 24. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čije su stranice ispunjene brojnim aktualnim sadržajem.

Ovotjedni Uvodnik zanimljiva je naslova: Duhovna dezorijentiranost.

U rubrici Kroz filozofsku prizmu dr. Oliver Jurišić pisao je o životu, odnosno o onome što je oduvijek bila temeljna stvar za raspravu s Bogom – tko je gospodar i vlasnik života.

Lipanj je mjesec u vjerničkim srcima posebice rezerviran za svetačke velikane među kojima je i Sv. Antun Padovanski. O ovom toplom i jednostavnom svetačkom liku u rubrici Intervju razgovarali smo s vikarom Hrvatske provincije Sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Martinom Jakovićem.

U izlogu pozornost smo posvetili proslavi naslovnika Vrhbosanske nadbiskupije koja je upriličena 9. lipnja euharistijskim slavljem u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu.

Faktografija donosi priču Brane Vrbića o vitalnosti katoličke vjere u Africi koja se očitovala 3. lipnja kada je oko četiri milijuna vjernika sudjelovalo na sv. misi u povodu 60. obljetnice kanonizacije ugandskih mučenika.

U Zovu misija moguće je pročitati o zatvorskom pastoralu u Ekvadoru te o marijanskom hodočašću kineskih katolika od Svetišta planine Bansishan do Svetišta Dongergou.

Rubrika Ljudi, život, običaji donosi tekstove o darivanju krvi, a ususret Svjetskom danu darivatelja ove tekućine života, te o župi u Novim Selima kod Metkovića koja već četvrt tisućljeća posebice časti Sv. Antu. Sugovornici su nam svećenik Vrhbosanske nadbiskupije don Josip Papak i član Udruge Sv. Ante Nova Sela Božo Šiljeg.

I naša reportaža ovoga tjedna posvećena je omiljenom svetcu svijeta – Sv. Anti, te će Antina „mapa svijeta“ čitatelje povesti na putovanje po brojim bogoštovnim mjestima njemu posvećenim.

Redovita rubrika Razmišljanje nosi naslov Kroz „krvavu kupelj“ do časti oltara, a riječ je velikoj vijesti iz Vatikana kako ne postoji bilo kakva prepreka od Svete Stolice za proces beatifikacije i kanonizacije kardinala Kuharića.

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, Facebook stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.M., KT