Sarajevo

Izišao 25. broj Katoličkog tjednik


Novi broj Tjednika posvećen je Međunarodnom danu udovica, a donosi i brojne druge teme i zanimljivosti iz Bosne i Hercegovine i svijeta.

U uvodniku, naslovljenom Prava nogometna pobjeda, glavni urednik Josip Vajdner u aktualnom trenutku netom započetog Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, naglašava riječi pape Franje kako sportaši uvijek igraju za pobjedu, ali, inzistira Sveti Otac, ona nije krajnji cilj.

U rubrici Ljudi, život, običaji, Zoran Stojanović donosi priču o udovici Anđi Knežević iz Rame pod naslovom Hrabrost je biti svojoj djeci i otac i majka.

Na blagdan Sv. Antuna Padovanskog, 13. lipnja, uz odobrenje Rimskog biskupa, Dikasterij za promicanje jedinstva kršćana  objavio je dokument o ulozi Pape. Tim povodom Dražen Kustura napisao je prigodnu analizu toga važnog dokumenta.

Reporterska ekipa Katoličkog tjednika pohodila je župu Zenica, od kuda donosimo reportažu Sv. Ilija svjedoči u Gradu Čelika.

U redovitim Razmišljanjima, Josip Vričko analizira rezultate upravo završenih izbora za Europski parlamenta pod naslovom Desno je OK, ali koliko udesno?!

U Odjecima prošlosti, Ivo Tomašević vraća se u srpanj 1995. kada je vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić, zajedno s kardinalom Franjom Kuharićem sudjelovao na misi proglašenja svetima Marka Križevčanina, o. Melkiora Grodzieckog i o. Stjepana Pongraczog, koju je u Košicama predvodio papa Ivan Pavao II.

O radostima i mukama odrastanja, prof. Marija Kalaba donosi tekst pod naslovom Taj engleski.

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, Facebook stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.Vr.,KT