Izišao 36. broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao 36. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čije su stranice ispunjene brojnim aktualnim i duhovnim sadržajem.

Ovotjedni Uvodnik nosi naslov Od čega se gradi "kuća" u BiH?.

Mjesec rujan svake godine od završetka posljednjeg rata donosi tužne obljetnice stradanja Hrvata katolika. Jedan od tih nadnevaka su 8. i 9. rujna kada su u hrvatskom selu Grabovica, koje se nalazi 12 km južno od Jablanice, ubijeni hrvatski civili. Tim povodom u rubrici Intervju razgovarali smo s povjesničarom Antom Nazorom.

Istoj tematici posvećena je i rubrika Ljudi, život, običaji koja donosi priču o Josipu Drežnjaku čiji su roditelji tada ubijeni, kao i priču o sjećanju na zločin očima umjetnosti u tekstu Zašto treba pogledati predstavu Uspavanka za Mladenku?

U Izlogu pozornost smo posvetili jubilarnom 25. redovničkom danu u BiH te 43. apostolskom putovanju pape Franje koji je od 31. kolovoza do 4. rujna boravio u Mongoliji.

U rubrici Zov misija, potaknuti apostolskim pohodom Svetoga Oca Mongoliji, moguće je čitati o kršćanstvu i misionarima u ovoj azijskoj zemlji.

Ekipa Katoličkog tjednika posjetila je župu Krista Kralja u Čitluku te reportažni zapis otkriva kako živi ova vjernička zajednica u jugozapadnoj Hercegovini. 

Redovita rubrika Razmišljanje ovoga tjedna posvećena je 30. obljetnici krvava pira Armije BiH u Grabovici te nosi naslov Masakr "vojske koja nije pravila zločine".

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT