Sarajevo

Izišao Katolički tjednik 12/2024


Iz tiska je izišao 12. broj Katoličkog tjednika posvećen Nedjelji Muke Gospodnje – Cvjetnici, a uz to donosi razne zanimljivosti i aktualnosti.

Uvodnik je glavni urednik Josip Vajdner naslovio Neprilagođenost ili teokracija?, a u Intervjuu smo, na temu broja, kojom je ilustrirana i naslovnica, razgovarali s duhovnikom bogoslova u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu vlč. Markom Hrskanovićem.

Također, u ovom broju još je jedan intervju koji tematizira obljetnicu osnivanja Brčko Distrikta, a o tomu smo razgovarali s političarem i povjesničarom u mirovini Mijom Anićem, jednim od ključnih ljudi koji je dao najbolji prijedlog.

U izlogu donosimo Sarajevo – Zajedničko zasjedanje BK-a BiH i HBK-a: Ustavom i zakonima štititi prava čovjeka.

U povremenoj rubrici Osvrt donosimo promišljanje Arhiđakonatski susreti – prigoda za zajedničko razmišljanje o pastoralnom djelovanju.

U rubrici Ljudi, život, običaji tekst je naslovljen Svugdje pođi, a ipak svome Domu dođi, koji govori o povratnicima iz inozemstva.

Zov misija donosi izvješće o Godišnjoj skupštini Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela BiH.

Novom Reportažom vodimo Vas u Grljeviće – dom dobrih, vrijednih i Bogu vjernih ljudi.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Žepče – Završeni arhiđakonatski susreti; Zenica – Zaključena velika devetnica Sv. Josipu; Hrvatska – Nova provincijalna glavarica Kćeri Božje ljubavi i Vatikan – Priznate herojske krjeposti sl. Božjega fra Ante Tomičića.

Ovotjedno Razmišljanje naslovljeno je: Svi govore o „Franjinoj bijeloj zastavi“, nitko o (vatikanskoj) vrani – „Politička korektnost“ i (re)interpretiranje Svetog Oca.

Također, vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja, FB profilu Katolički tjednik te istoimenom YouTube kanalu i Instagram računu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT