Izašao 20. broj Katoličkog tjednika

Katolički tjednik br. 20


Novi broj donosi niz raznovrsnih sadržaja koje prepuštamo Vašoj pozornosti

Katolicki tjednik br. 20

Katolicki tjednik br. 20

Povodom 90. rođendana jednog od zacijelo najznamenitijih kršćanskih-katoličkih mislilaca u Njemačkoj, ali i šire, Roberta Spaemanna, koji je savjetnik i prijatelj dvojice papa, Sv. Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. na portalu kath-info.de objavljen je reprint intervjua s njim koji je rađen 1991. za časopis 30Tage. Spaemann govori o vjeri i Katoličkoj Crkvi današnjice upozoravajući još tada na neke aktualne opasnosti.Za nas je taj intervju preveo i uvod napisao, naš dugogodišnji suradnik dr. fra Tomislav Pervan.

U Panorami donosimo: Fatima – Papa kanonizirao djecu vidjeoce; Bleiburg – Nerasvijetljena povijesna istina otežava zajedništvu i suradnju; Maglaj proslava Sv. Leopolda u njegovu prvom svetištu među Hrvatima; Banja Luka – Obilježavanje i izjava povodom dva desetljeća Komisije Justitia et pax.

97. ljeta od rođenja pape Wojtyle obilježili smo Razmišljanjem fotografa i pisca Zorana Filipovića o Papinompastirskom pohodu Sarajevu, 12. i 13. travnja 1997.

Reportaža – Uoči obljetnice stradanja vlč. Filipa Lukende i s. Cecilije Grgić u Presnačama kod Banje Luke (12. svibnja 1995.) posjetili smo presnačku župu i svetište Sv. Terezije od Djeteta Isusa. Naši sugovornici oživjeli su sjećanja na stradanja te posvjedočili o zajednici koja nije tek „statistička greška“, već bitan čimbenik života banjolučkog kraja.

U rubrici Odjeci rata, mons. Ivo Tomašević piše o Slikama rata po cijeloj Banjolučkoj biskupiji.

U povodu pastoralno-liturgijske godine posvećene laicima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, u rubrici Ljudi, život, običaji, razgovarali smo s profesoricom predškolskog odgoja Sanjom Mijatović koja od najranijeg djetinjstva aktivno sudjeluje u životu Crkve.

Iz Crkve u Hrvata donosimo dvije vijesti:

Banja Luka: Proslavljen blagdan Bl. Ivana Merza

Sarajevo: Održan 15. tradicionalni susret liturgijskih zborova Vrhbosanske nadbiskupije

Vašoj pozornosti preporučamo ostale standardne rubrike kao i nove video priloge koje možete pogledati na našoj FB stranici Nedjelja kao i na istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik, glas nove evangelizacije!