Izašao 21. broj Katoličkog tjednika

Katolički tjednik br. 21


Sredinom svibnja obilježava se Međunarodni dan obitelji pa su središnji sadržaji novog broja Katoličkog tjednika posvećeni obitelji.

Katolicki tjednik br. 21

Katolicki tjednik br. 21

Glavni urednik Katoličkog tjednika vlč. Josip Vajdner svoj uvodnik u 21. broju započeo je ovako: „U susretu sa situacijom u kojoj je nenormalno dobilo legitimitet normalnoga pa se radnja odvija nekom izvrnutom logikom stvarajući stanje apsurda, narod, ne mogavši što drugo, nerijetko kaže: „Nije bolest sve što boli.“ Na taj se način ukazuje na mentalni poremećaj kao dominantni u ponašanju kako pojedinca tako i cjelokupnoga društva. Simptomi te „bolesti koja ne boli“ najsličniji su odlikama shizofrenije, pri čemu je nivo percepcije stvarnosti jako nizak, a visoko su izraženi bizarni govor i paranoja. Ako se to događa na kolektivnoj razini sve upućuje kako je – što bi rekao William Shakespeare – „u državi Danskoj nešto trulo“.

Sredinom svibnjaobilježava se Međunarodni dan obitelji pa su središnji sadržaji novog broja Katoličkog tjednika posvećeni obitelji.

O temama vezanim za obitelj, brak i djelovanje Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije razgovarali smo s vlč. dr. Dubravkom Turalijom, pročelnikom Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije.

Silvija i Cristian, oboje 1979. godište, žive u Mostaru, a njihova obitelj broji devet članova, od čega je sedmero djece. Priču o toj višečlanoj obitelji pročitajte u našoj rubrici Ljudi, život, običaji.

Panorama izvješćuje o 59. Međunarodnom vojnom hodočašću u Lurd, Petcima milosrđa pape Franje te proslavama 20. godina rada Hrvatskog katoličkog radija i dva desetljeća postojanja Programa Injigo.

U novoj reportaži iz pera mons. Pave Jurišića doznajte više o Katoličkoj Crkvi i povijesnim okvirima Tajvana gdje živi i djeluje svećenik Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić.

Rubrika Zov misija donosi priču o mučeništvu s. Regine Marije Vattalil.

Katolički tjednik je nekoliko puta pisao o otmici salezijanca o. Toma Uzhunnalila, a sada su se pojavile dodatne informacije. Više čitajte u rubrici Križnim putem kršćana danas

Vašoj pozornosti preporučujemo i kolumne mons. Ive Tomaševića i dr. fra. Luke Markovića, kao i druge standardne rubrike naših suradnika.