Iz tiska je izašao 31. broj Katoličkog tjednika

Katolički tjednik broj 31


Novi broj Tjednika posvećen je 25. obljetnici stradanja briševačkih katolika...

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner Uvodniku novoga broja dao je naslov: Gradeći zdravorazumsko dobrosusjedstvo.

U Panorami pročitajte: Briševo – Četvrt stoljeća od progona nad domaćim katolicima; Bosansko Grahovo – Obljetnica mučeništva župnika Gospodnetića; Drvar – Dan mučenika Banjolučke biskupije; Turbe kod Travnika – Posveta župne crkve Sv. Josipa uz 40. obljetnicu osnutka župe.

U Intervjuu smo, o jednom od najmonstruoznijih zločina na prostoru banjolučke regije – u selu Briševu kada je ubijeno 68 civila Hrvata, razgovarali sa sociologom, Franom Piplovićem.

U rubrici Ljudi, život, običaji i priči naslovljenoj „U ta dva dana, vidio sam više zla nego u cijelom životu“, prisjećamo se briševačkog zaboravljenog zločina kroz životno svjedočanstvo Ive Atlije – jednog od preživjelih Briševljana.

Životnu priču Ne stidjeti se svugdje i uvijek naviještati Krista u istoj rubrici ispričao nam je Franjo Radoš, već 20 godina portir u Vrhbosanskom nadbiskupijskom ordinarijatu koji je angažirani laik u neokatekumenskom putu.

Ovoga puta Reportažu donosimo iz daleke Australije, točnije iz grada, po veličini sličnog Sarajevu – Geelonga.

Vijesti iz Crkve u Hrvata:

Gumjera: Obnova redovničkih zavjeta u iseljenoj župi

Mostar: Primanje misijskog križa

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike kao i nove video priloge i razne sadržaje koje možete pogledati na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik, glas nove evangelizacije!