Sarajevo

Objavljen 26. broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao 26. broj Katoličkog tjednika, koji donosi razne zanimljive i aktualne sadržaje.

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner svoj je Uvodnik naslovio Oplakivanje islamističkog diktatora.

U Intervjuu smo o položaju i ulozi žene u upravljačkim strukturama Crkve razgovarali s teologinjom prof. dr. Marinellom Perroni.

Župa Potočani – zemaljski raj na brdovitoj posavskoj ravnici naslov je ovotjedne Reportaže.

Rubrika Zov misija donosi priču o tomu Kako je biti Skype katehistica u Zemlji Vatre i Leda?! koju je s nama podijelila s. Celestina Gavrić, misionarka na Islandu.

Ususret skorom svećeničkom ređenju u sarajevskoj prvostolnici, u rubrici Ljudi, život, običaji pročitajte: Iz nekatoličke obitelji, preko protestanata do svećeničkog ređenja.

Ovotjedno Razmišljanje naslovljeno je: „Slučaj Vučijak“ – Hrvati zaboravljeni na granici – Migrantska kriza, nova destabilizacija BiH?

U izlogu pročitajte: Banja Luka – Marija Zvijezda – Europa u Banjoj Luci, obilježavanje 150 godina; Sv. Ivo u Podmilačju – Obratiti se još danas i ne plašiti se križa i patnje postojanja, dok rubrika Crkva u Hrvata, između ostalih, donosi vijesti: Uzdol – Otkriven spomenik poginulim braniteljima; Banja Luka – 140 godina župe Barlovci; Stolac – Tisuće ljudi u procesiji na Tijelovo te Pećnik – Proslava patrona Sv. Alojzija Gonzage.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT