Sarajevo

Osmi broj "Katoličkog tjednika"


Osmi broj „Katoličkog tjednika“, koji je izišao iz tiska, posvećen je crkvenoj glazbi budući da se u Vrhbosanskoj nadbiskupiji nakon posljednjeg rataredovito, krajem veljače, organizira Susret animatora liturgijskog pjevanja. Uz to, donosi i druge aktualne sadržaje...

Tako je svoj pak Uvodnik, glavni urednik vlč. Josip Vajdner, naslovio Život je veći od politike.

U Intervjuu smo u skladu s temom broja razgovarali s vlč. Markom Stanušićem, koordinatorom glazbenih događanja u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, koji je i regens chori sarajevske prvostolnice te voditelj katedralnog mješovitog zbora Josip Stadler.

U izlogu donosimo izvješće o Postsinodalnoj pobudnici Querida Amazonía u kojoj Nema govora o ređenju oženjenih muškaraca i đakonatu žena.

Stranice Reportaže ispisane su recima o Župi i samostanu u Konjicu koji čuvaju djeliće prošlosti.

U rubrici Musica sacra, a u skladu s temom broja, pišemo o Vjeri u životu Johanna Sebastiana Bacha.

Ovotjedno Razmišljanje naslovljeno je Nemamo Oskara! – Pape na filmu.

Ljudi, život, običaji, donose priču o životu i djelu nedavno preminulog uzornog vjernika Ante Ivića koji je napose ostao upamćen po tomu što gotovo da nema crkvenog objekta u glavnom gradu BiH pri čijem rješavanju imovinsko-pravnih odnosa i birokratskih procedura nije sudjelovao.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Sarajevo – Edukacijsko-formativni seminar za mlađe svećenike i Sjednica Povjerenstva za pripravu sinode Vrhbosanske nadbiskupije; Koraće – Treća obljetnica zavjetnih misa; Orašje – Proslavljeno Stepinčevo; Banja Luka – Tri desetljeća od smrti mons. Branimira Župančića...

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT