Sarajevo

Peti broj Katoličkog tjednika izišao iz tiska


Iz tiska je izišao peti broj Katoličkog tjednika. U novom broju donosimo niz zanimljivih i aktualnih sadržaja.

Na spomendan Sv. Vinka, đakona i mučenika, 22. siječnja biskupi, svećenici, redovnici i redovnice okupili su se u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu na imendanskom čestitanju Vinku kard. Puljiću. Na čestitanju je apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto obznanio da je papa Franjo imenovao vojnog biskupa mons. Tomu Vukšića nadbiskupom koadjutorom Vrhbosanske nadbiskupije.

Svake godine 2. veljače, na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu, obilježava se i Dan posvećenog života. To je bio i povod razgovora sa salezijancem don Marinkom Ivankovićem koji trenutno vrši službu ispovjednika pri Katoličkom školskom centru Don Bosco u Žepču.

Svetom misom i svečanom akademijom u amfiteatru škole, 25. siječnja, Katolički školski centar u Zenici proslavio je Dan škole, ali i svoju 25. obljetnicu djelovanja.

Posljednjeg dana Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, 25. siječnja, u sarajevskoj Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice upriličena je Molitva za jedinstvo kršćana, služba čitanja i jektenija. Domaćin je bio mitropolit dabrobosanski gospodin Hrizostom, a prigodni nagovor uputio je Vinko kard. Puljić...

Često se čuje kako su putovi Gospodnji čudni, pa je tako moguće da netko tko nije ni odgajan u katoličkoj vjeri sada širi istu, srčano, snagom evanđelja daleko u DR-u Kongo, a potekao je iz Hercegovine, iz Ljubuškog. Sve je to, i mnogo više, s. Adriana Galić, školska sestra franjevka Hercegovačke provincije Svete Obitelji... Više o tome u rubrici Zov misija.

O mladom redovniku fra Silviju Zlatareviću koji od monotonije liječi ljude u "Glazbenoj klinici" čitajte u rubrici Ljudi Život Običaji

U petak, 24. siječnja u sarajevskoj katedrali euharistijsko slavlje prigodom Stadlerova rođendana predslavio je katedralni župnik i sarajevski dekan preč. Mato Majić.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak, kao znak zahvale novinarima za medijsku suradnju, 21. siječnja u Galeriji Gabrijel Kamernog teatra 55 u Sarajevu upriličilo je godišnji susret s medijskim djelatnicima.

U Tuzli je 24. siječnja ponovno oštećeno katoličko groblje Veresika, u gradskom naselju Tetima.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale rubrike.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

KT