Uskrsni dvobroj Katoličkog tjednika izišao iz tiska


U uskrsnom dvobroju Tjednik na 64 stranice donosi pregršt prigodnih blagdanskih priloga te redovitih rubrika.

Katolički tjednik 15-16-2020

Katolički tjednik 15-16-2020

U uvodniku pod naslovom Pripreme za „sudnji dan“, glavni urednik Josip Vajdner piše o tomu kako je (danas) sigurnije biti „zloguki prorok“ nego navjestitelj radosne vijesti, te kako su krize zapravo vrijeme skidanja maski.

U ozračju pandemije koronavirusa mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski za Tjednik govori kako bismo svi trebali još više osjetiti potrebu poniznosti, naučiti koliko je krhak ovaj ljudski život i koliko su ljudske stvorene sigurnosti više navodne i privremene negoli stvarne i trajne.

U redovitom Bogoslovlju u praksi fra. Luka Marković upozorava kako Nada ne smije nikada umrijeti, jer nada utječe na darovani život ovdje i sada.

O Uskrsu, koji će, zbog okolnosti u kojima se slavi, biti upamćen kao povijesni, u tekstu pod naslovom Nakon stoljeća Uskrs se vraća u „kućnu Crkvu“ piše Dražen Kustura.

U tekstu naslovljenom Doktrina šoka, Danijela Blažeka pita se: Zar ovo nije bio trenutak da nas Sveti Otac javno pozove da se preispitamo i damo jasne i čvrste zavjete Bogu.

O politici u doba epidemije, u redovitoj rubrici Razmišljanja, naslovljenim Ima (li) u nas i gorih virusa od korone?!, piše Josip Vričko.

U rubrici Uskrs u umjetnosti Željko Ivković piše o tomu kako je Uskrsnuće spasilo grad od uništenja.

O životu dvoje svetaca, Svete Faustine Kowalske i svetog pape Ivana Pavla II., piše Brane Vrbić.

Vašoj pozornosti preporučamo i Uskrsne poslanice biskupa Biskupske konferencije BiH, ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.Vr.,KT