Sarajevo

Uskrsni dvobroj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao uskrsni dvobroj broj (16-17) Katoličkog tjednika, čiji su središnji sadržaji usmjereni na najveću kršćansku svetkovinu: Uskrsnuće Gospodinovo.

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner svoj je Uvodnik naslovio: Svetkovina „svetog nemira“.

U Intervjuima smo u skladu s temom broja za sugovornike imali Gualtieroa kard. Bassettia, predsjednika Talijanske biskupske konferencije te hrvatskog komičara Željka Pervana.

Ovaj broj obogatile su i uskrsne poslanice biskupa BK BIH te dvije homilije.

Po Reportažu smo se uputili u nekoć vezirski grad Travnik te svoju priču o njemu i njegovim vjernicima naslovili: Katolički koraci u vezirskom gradu, uz Andrića i Barbarića...

Uskrsni dvobroj, uobičajeno je bogat tekstovima koji s raznih vidika tematiziraju uskrsno otajstvo, poput: Glumci koji su utjelovili Isusa Krista na velikome platnu; Neobični uskrsni običaji diljem svijeta; Poslije smrti i prije uskrsnuća; Biblijska pozadina hrvatskih vazmenih pjesama; Isusov susret s Nikodemom te brojni drugi.

U izlogu pročitajte: Sarajevo – Cvjetnica u vrhbosanskoj katedrali; Rim – Papa posjetio oboljele od Alzheimerove bolesti.

Crkva u Hrvata, između ostalih,donosi vijesti: Križevci – Uvođenje u službu apostolskog upravitelja; Jasenovac – Pokorničko-molitveno slavlje u Jasenovcu; Sarajevo – Korizmena duhovna obnova za vojnike OS-a BiH te Gorica – Završetak korizmenih tribina.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT