Migracije su dio plana uništavanja kršćanskog identiteta Europe


Katolički biskup Kazahstana mons. Athanasius Schneider izjavio je za milanski "Il Giornale" da su masovne migracije proteklih godina iz Afrike i Azije u Europu, dio plana da se promijeni kršćanski identitet Europe.

Govoreći krajem lipnja za Il Giornale 57-godišnji biskup je istaknuo kako „fenomen takozvanih 'imigracija' predstavlja orkestriran i dugo pripravljani plan međunarodnih centara moći da radikalno promijene kršćanske i nacionalne identitete europskih naroda“. Izrazio je mišljenje da je Crkva bila iskorištena.

Protiv „nove vrste Sovjetske Unije“

„Ovi centri moći koriste veliki crkveni moralni potencijal i njezine strukture kako bi učinkovitije postigli svoj protukršćanski i protueuropski cilj“, naveo je mons. Schneider i dodao: „Do danas oni zloporabe istinski koncept humanizma pa i kršćansku zapovijed ljubavi.“

Zamoljen komentirati novog talijanskog, vrlo otvoreno euroskeptičnoga ministra unutarnjih poslova, Mattea Salvinia, biskup je rekao kako ne poznaje dovoljno dobro talijansku političku situaciju, ali da pozdravlja svaki pokušaj europskih vlada u kojemu naglašavaju sviju nacionalnu suverenost i „povijesni, kulturološki i kršćanski identitet“ protiv „nove vrste Sovjetske Unije“ s „nepogrešivo masonskom ideologijom“: Europske unije.

U razgovoru je biskup Athanasius također odgovorio na pitanja o „doktrinalnoj zbrci“ u Katoličkoj Crkvi glede pričešćivanja protestanata koji su u braku s katolicima, te o „pet dubia“ koji se tiču post-sinodalne apostolske pobudnice pape Franje Amoris Laetitia, kao i o fenomenu djece koju usvajaju istospolni parovi.

Đavolski dim se uvukao u Crkveni hram

Istaknuo je da je čak prije 40 godina papa Pavao VI. shvatio kako postoji problem u Katoličkoj Crkvi kada je rekao: „Vjerovali smo da će poslije Koncila doći sunčani dan za povijest Crkve. No, ono što je stiglo jest naoblačenje, oluje, mrak, traženja i nesigurnost. Đavolski dim je ušao kroz neke pukotine u Crkveni hram.“

Ova je situacija prema njegovu mišljenju sada i gora, navodeći riječi kardinala Carla Caffare koji je malo prije svoje smrti rekao da bi „samo slijep čovjek mogao poricati veliku zbrku u Crkvi“.

Pričešćivanje nekatolika je „laž“

Što se tiče nedavnih pokušaja nekih biskupa da dopuste nekatolicima pričešćivanja, mons. Schneider je podsjetio kako je učinak pričest, između ostaloga, i „veće zajedništvo članova Crkve“ te bi davanje toga nekomu tko i dalje odbacuje katoličku vjeru bilo zapravo „laž“.

Dotičući se pet dubia (pitanja) glede pristupa katolika koji su u neregularnim bračnim zajednicama, naglasio je kako ona još uvijek nisu riješena. Podcrtao je da neki klerici na svim razinama jednostavno odlučuju dopustiti pričest ljudima koji žive kao da su legitimno vjenčani, ali da „nijedan crkveni autoritet nema snagu osloboditi od Šeste Božje zapovijedi i nepovrjedivosti braka“.

Dati djecu homoseksualcima jest zločin

Biskup je bio jednako iskren i kada je riječ o homoseksualcima, osobito o mogućnosti da istospolni parovi usvajaju djecu.   „Katolička Crkva baš kao i svaka ljudska osoba iz jednostavnih razloga zdravoga razuma uvijek odbacuje homoseksualnu aktivnost. Povjeravanje djece homoseksualnim takozvanim parovima je nasilje glede temeljnih prava svakoga djeteta da ga podižu i odgajaju tata i mama“, naglasio je mons. Schneider rekavši kako je to zapravo posljednji čin moralnoga zlostavljanja djece, najmanjih i najbespomoćnijih. „Ovaj će fenomen biti zabilježen u povijesti kao jedna od najvećih degradacija civilizacije. Oni koji se svakodnevno bore protiv takve vapijuće nepravde istinski su prijatelji djece i heroji našega doba“, poentirao je na kraju kazahstanski biskup.

Potomak njemačkih katolika

Inače, mons. Athanasius Schneider je pomoćni biskup Astana koji je rođen 1961. u bivšem SSSR-u i potomak je njemačke manjine koji su nakon Drugog svjetskog rata poslani u gulage. Kao i drugi njemački katolici zarobljeni u Sovjetskoj Uniji, i njegova je obitelj poučavala djecu katoličkom vjeronauku u tajnosti. U razgovoru za Catholic Registar, biskup je rekao kako su svoju djecu njegovi roditelji „proželi kristalno čistom, konkretnom i lijepom katoličkom vjerom svih dobi, koju su sami primili od svojih roditelja i djedova i baka“.

KT/ lifesitenews.com