DR Kongo

Javljanje misionara Čuića iz DR Konga


Fra Pero Čuić, član je hercegovačke franjevačke provincije, te je misionar u Demokratskoj Republici Kongu od 1985.

Foto: Ilustracija (tomislavcity.com)

Foto: Ilustracija (tomislavcity.com)

Trenutno se javlja iz župe Prečistoga Srca Marijina u Kamini, gradu na jugu DR Konga, glavnom gradu provincije Haut-Lomami.

Radovi su, kako kaže, počeli. Na Silvestrovo su blagoslovili temelje za skladišta građevinskoga materijala, a na svetkovinu Marije Bogorodice, bilo je živo i veselo u njihovoj župi. „Bila je tu vanjska fešta. Na Novu godinu blagoslovili smo župni zbor i njihovu uniformu. Za zbor su izabrali ime Mater Dei. Mogu vam reći da su pjevali prelijepo i vrlo živo, kako to samo ovdašnji ljudi znaju. Kad sam u rujnu 2019. došao u ovu župu, nije bilo župnoga zbora. Okupili smo mlađariju i rekli da počnu vježbati za pjevanje na nedjeljnim misama. Već iduće nedjelje počeli su pjevati, a zbor se povećavao iz dana u dan“, dočarao je fra Pero.

Kazao je i kako polako stiže i pomoć za izgradnju crkve. „Prikupili smo nešto novca, tako da ću uskoro ići u Lubumbashi u kupovinu građevnoga materijala. Ne isplati se kupovati ovdje u Kamini, jer je sve preskupo“, poručio je misionar u ovom javljanju, prenosi tomislavcity.com.

KT