Burkina Faso

Kontinentalni simpozij o misijama Ad gentes


Kontinentalni simpozij o misijama Ad gentes održan je od 27. siječnja do 1. veljače u Nacionalnom centru Kardinal Paul Zoungrana u Ouagadougouu, u Burkini Faso.

Prvobitno zakazan u sklopu obilježavanja stogodišnjice apostolskog pisma pape Benedikta XV. Maximum Illud (30. studenog 1919.), događaj je odgođen za siječanj 2020. iz kalendarskih razloga.

Tema simpozija je Svjedočiti, naviještati i slaviti vjeru u misiji evangelizacije Afrike danas. Organizirala su ga Papinska misijska unija i Papinska misijska djela kako bi se promišljalo o teološkim, biblijskim, društveno-antropološkim i pastoralnim pitanjima. Iz ove interdisciplinarne perspektive, 15 istraživača radilo je na ovim pitanjima kako bi potaknuli misionarsko djelovanje ad gentes kao paradigmu kršćanskog djelovanja.

Na otvorenim sastancima katoličkih instituta i sveučilišta u tom području sudjelovalo je 15 nacionalnih ravnatelja Papinskih misijskih djela i 15 biskupa. Na simpoziju su sudjelovali predstavnici 13 država, uključujući Libanon.

KT