Akcija

MIVA: Pomozimo misionarima stići do potrebitih


MIVA već 91 godinu pomaže u borbi protiv nepismenosti, siromaštva, bolesti, gladi i žeđi. Taj pothvat omogućuje nabavku prijevoznih sredstava misionarima koji prelaze velike udaljenosti vozeći se do potrebitih i ugroženih.

Akcija MIVA (Misijska vozila) svake godine nas podsjeća na sva naša sretna putovanja. Istodobno nas potiče na solidarnost s onima koji će, po našem daru misijskog vozila, spasiti živote i vratiti zdravlje bolesnima, koji će siromašnima omogućiti pristup školi, koji će doći do vjernika koji ih željno čekaju, koji će im dovesti i potrebnog materijala za gradnju crkve, za gradnju škola i ambulanti. Da bi naši misionari došli do svojih ljudi i naviještali Isusa, da bi im pomogli u svakom pogledu, ponekad moraju prijeći i stotine kilometara po cestama koje su sve drugo nego ceste.

Papinska misijska djela Hrvatske i Bosne i Hercegovine i ove godine započinju godišnju akciju – MIVA na nedjelju, 22. srpnja koja je između ostaloga posvećena i svetom Kristoforu, zaštitniku vozača, i to zato da bi se prigodom blagoslova vozila prikupila sredstva kojima bismo pomogli našim misionarima u njihovim misijskim putovanjima.

Akcija traje cijele godine kada vozači, kao i svi drugi sudionici prometa, imaju mogućnost dati svoj dar za sretno prijeđene kilometre. Koliko je moćan taj dar i kako uistinu rješava velike brige naših misionara u dalekim krajevima svijeta, svjedoče vozila koja su rezultat akcije MIVA.

„Prikupljena sredstva biti će namijenjena misionarima za kupnju prijeko potrebnih vozila. Tim ćemo darom nekome spasiti život ili mu vratiti zdravlje, omogućiti mu put u školu i još puno dobra. MIVA Hrvatska i MIVA Bosna i Hercegovina do sada su pomogle nabaviti: 21 automobila, 1 traktora, 34 bicikla, 15 tricikla i 7 motocikla. Prošlogodišnjim prikupljenim iznosom nabavili smo 5 terenska vozila. Neka nas geslo akcije Moj dar slavi Boga za sve prijeđene kilometre svake godine podsjeti na sva naša putovanja i na svaki sretno prijeđen put, a taj toliko potreban dar našim misionarima koji pomaže i spašava naše misionare i sve ljude u  zemljama gdje oni djeluju, neka bude rezultat ove akcije MIVA“, istaknuli su iz PMD-a.

Sve informacije o akciji MIVA, sve savjete i dokumente u svezi s blagoslovom vozila možete pronaći na stranicama www.misije.hr u RH ili www.missio.ba u BiH.

KT