Prozor

Predstavljen misionarski rad s. Augustine Nikolić


U Domu kulture u Prozoru, 21. studenog, upriličena je promocija misionarskog rada s. Augustine Nikolić, rodom iz župe Sv. Franje Asiškoga Rumboci.

Foto: rama-prozor.info

Foto: rama-prozor.info

Organizator ovog događaja bio je Kulturno sportski centar općine Prozor-Rama, a sama promocija započela je u 19 sati.

Tijekom programa s. Augustina je na zanimljiv i emotivan način uz foto i video priloge podijelila iskustvo neumornog misionarskog života i rada na Salomonskim Otocima.

Tijekom predstavljanja, između ostalog, naglasila je jednostavnost, snalažljivost, životnu radost (unatoč teškim uvjetima) tamošnjih ljudi.

Isto tako, govorila je o pastoralnom djelovanju, edukaciji i zdravstvenoj skrbi koju pružaju ona i njezine susestre.

Nazočni su u vremenu poslije predstavljanja imali priliku kroz novčane priloge i materijalno pomoći misionarski rad misionarke Nikolić i njezinih susestara.

S. Augustina, kako je njezino redovničko ime, rođena je kao Marta Nikolić u Rumbocima 1952. Pridružila se Družbi sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskog i prve zavjete položila je 1971., a vječne 1976.

Od početka redovničke službe srce ju je vuklo u misije, no želju je ostvarila tek 2011. kad se s još tri susestre otisnula na put i od tada djeluje na Salomonskim Otocima, u državi Melanezija, koja se nalazi na jugozapadu Tihog oceana.

Tako je s. Augustina nakon punih 30 godina staža, u jednom od najtežih odjela KBC-a Split, jedinici intenzivnog liječenja na kirurgiji, odlučila umjesto u zasluženu mirovinu, krenuti u trope, pomagati najsiromašnijima ovoga svijeta.

M.R./ J.P., KT