Uganda

Provincijal Marinčić kod misionarki franjevki u Ugandi


Provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić posjetio je Školske sestre franjevke koje od 2018. djeluju u Ugandi, u mjestu Rwentobo.

Foto: FIA

Foto: FIA

Provincijala su pratili fra Ivica Perić, misionar u misiji Kivumu u Ruandi, i fra Josip Adrić, provincijski krojač. Gosti su u pratnji sestara obišli novosagrađeni samostan i samostansko dvorište koje uređuju i polako se pripremaju za rad s lokalnim stanovništvom. Trenutno planiraju zasaditi svoj vrt i nabaviti neke životinje koje će im biti od koristi, javlja FIA.

Sestre su bile veoma radosne i goste su dočekale srdačno, kao u Bosni. Za ručak su napravile pravu bosansku pitu krompirušu i obradovavale svoje goste. U ugodnom razgovoru otkrile su kako se polako uklapaju u lokalnu zajednicu stvarajući tako preduvjete za buduće pastoralno djelovanje. Ujedno molitvom zahvaljuju Bogu za svoj dolazak u Ugandu te također mole za nova duhovna zvanja.

Na koncu posjeta, radosne zbog susreta, s. Ivka Lučić, s. Elizabeta Žuljević, s. Urša Marinčić i s. Franciska Ivanović zahvalile su gostima na dolasku i poželjele im sretan i blagoslovljen nastavak putovanja.

„Od srca želimo da Gospodin blagoslovi naše sestre i njihovo misijsko djelovanje u Ugandi“, istaknuli su franjevci.

KT