Sarajevo

Izašao prvi broj Katoličkog tjednika u 2018.


Prvi broj u novoj godini donosi redizajniran izgled Katoličkog tjednika

U prigodi 99. obljetnice preminuća sluge Božjega Josipa Stadlera, utemeljitelja Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, kardinal Puljić proglasio je njegovu godinu. Tim povodom razgovarali smo s provincijskom glavaricom Družbe, s. M. Mariom-Anom Kusturom.

U povodu 51. Svjetskog dana mira koji se obilježava 1. siječnja 2018. papa Franjo uputio je prigodnu poruku naslovljenu Selioci i izbjeglice: Muškarci i žene u potrazi za mirom.

U skladu s dugogodišnjom tradicijom vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić upriličio je božićni prijem, 26. prosinca, u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu.

U povodu Dana svetog Djetinjstva koji se slavi na Bogojavljenje, 6. siječnja, pišemo o Pjevačima Betlehemske zvijezde koji s velikim uspjehom djeluju i u šibenskoj župi Srca Isusova.

U ovotjednoj reportaži zaputili smo se u župu Sv. Ante Padovanskog Gračac, koja se nalazi na putu Jablanica - Prozor.

U rubrici Crkva u Hrvata donosimo nekoliko izvješća. Na spomendan Sv. Stjepana, prvomučenika, 26. prosinca u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova, biskup mostarsko-duvanjski i trebinjsko-mrkanski Ratko Perić podijelio je sveti red đakonata trojici kandidata Hercegovačke franjevačke provincije i jednom dijecezanskom kandidatu.

Vrhovni poglavar salezijanaca don Angel Fernandez Artime uz suglasnost Vrhovnog vijeća 19. prosinca imenovao je don Tihomira Šutala novim provincijalom Hrvatske salezijanske provincije za šestogodište od 2018. do 2024.

Osim standardnih rubrika i tekstova Vašoj pozornosti preporučamo i novu rubriku Tjedni društveno-politički inventar koju piše Josip Vričko.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba glasove nove evangelizacije.