Bolivija

Izboden svećenik


Fr. Adama Bravoa Mendozu izboli su 6. siječnja kriminalci koji su pokušali pokrasti milostinju prikupljenu tijekom nedjeljne mise, objavila je agencija Fides.

Foto: Catholicnewsworld

Foto: Catholicnewsworld

Dogodilo se to u župi Santa Cruz u gradu Trinidadu koji pripada Apostolskom vikarijatu Beni u Boliviji, a 78-godišnji dijecezanski svećenik izboden je po trbuhu.

„Svećenika su nožem ozlijedile tri osobe koje su s namjerom da ukradu novac ušle u prostorije župe razbivši staklo na glavnim vratima“, prenio je Dixson Escalante, zapovjednik tamošnje civilne policije.

Nakon napada fr. Adam prebačen je u bolnicu Obrero i operiran. „Hvala Bogu, operacija je bila uspješna i oporavak će zasigurno biti brz u odnosu na ozljede koje je pretrpio. Molimo da se molite za njegovo zdravlje kako bi se što prije mogao vratiti u svoju župu“, napisao je u poruci na društvenim mrežama mjesni biskup Julio María Elías.

Policija je uhitila jednog kriminalca. Sumnja se da je da je treći član grupe žena te da je osoba koja je ranila svećenika pobjegla, prenosi Fides.

KT