Indonezija

Izgorjela crkva u Zapadnom Sulaveziju


Crkvu u selu East Batang Uru, okrug Sumarorong, Mamasa, u provinciji Zapadni Sulaveziju, kao i prateće objekte, zapalila nepoznata osoba u sitnim jutarnjim satima u nedjelju, 27. lipnja.

Foto: Ilustracija crkve u Indoneziji

Foto: Ilustracija crkve u Indoneziji

Prije nego što je zapalio zdanje počinitelj je vandalizirao pomoćne objekte, polomio klupe i stolove te razbio nekoliko prozora. Nije mogao otvoriti tabernakul s Presvetim te je nakon divljanja odlučio zapaliti pastoralne objekte i crkvu. Prema policiji izgorjela je pastoralna dvorana, uključujući mnoštvo glazbenih instrumenata te dokumenti i matice u župnom uredu. Incident se dogodio rano dok je crkva bila prazna, tako da nije bilo žrtava. Šteta je otkrivena tek kad su ljudi u nedjelju ujutro stigli u crkvu na klanjanje prije početka mise.

Policija je pokrenula istragu zajedno s kriminalističko-istražnom jedinicom policije Sumarong. Bilo je uhićenja i smatra se kako je osumnjičeni za koga se vjeruje da ima mentalne smetnje počinitelj. Indonezijski dužnosnici zatražili su da stanovnici sela ne kreću u osvetu niti da se daju isprovocirati.

Ž.I., KT