Nigerija

Otet još jedan svećenik


Na jugu Nigerije, 27. rujna otet je još jedan katolički svećenik. Riječ je o ocu Lawrenceu Adorolou, iz katoličke crkve Sv. Benedikta, u Okpelli, u državi Edo.

Foto: Guardian Nigeria

Foto: Guardian Nigeria

"Otac Adorolo vraćao se iz Auchija u svoju župu – crkvu Sv. Benedikta, u Okpelli, kada su ga u srijedu, 27. rujna oko 18 sati oteli naoružani muškarci", kazao je mons. Gabriel Dunia, biskup Auchija, prenosi agencija Fides.

Osuđujući otmicu svećenika, kvalificiravši ju kao "odvratni čin", biskup je otkrio kako su "otmičari kontaktirali crkvu radi otkupnine. Crkva ne plaća otkupninu", mons. Dunia je ponovio, potvrđujući ono što je usvojila i Nigerijska biskupska konferencija: da se odbije svaki zahtjev za otkupninom.
"Biskupija poziva na bezuvjetno oslobađanje svećenika. Služimo mise za njegovo bezuvjetno oslobađanje", zaključio je biskup Dunia.

Nekoliko dana ranije, naoružane osobe otele su ravnatelja parka prirode Ogbe, u Beninu, glavnom gradu iste države Edo, ubivši pritom trojicu policajca.

Prema agenciji Fides – samo ove godine – na jugu Nigerije oteta su barem trojica svećenika, od kojih su dvojica nakon nekoliko dana ipak oslobođena, dok je jedan ubijen.