Sirija

Prva pričest u Aleppu


U nedjelju, 15. travnja, župa Sv. Franje u Aleppu – sirijskom ratom napaćenom gradu, svečano je proslavila prvu pričest.

Foto: Latin Parish St. Francis in Aleppo

Foto: Latin Parish St. Francis in Aleppo

„Gospodine Isuse, ljubimo te i klanjamo ti se! Ti si naš posebni prijatelj! Dobro nam došao, Isuse. Hvala ti što si došao i darovao nam samoga sebe. Ojačaj nas kako bismo posvuda svjedočili tvoju ljubav. Spremni smo, Gospodine Isuse, pokazati koliko nam je stalo… Spremni smo nositi tvoju ljubav u svoje domove i po cijelom svijetu!“, molitva je ovo koja je objavljena na facebook stranici župe Sv. Franje u Aleppu prigodom proslave prve pričesti, prenosi Bitno.net. Unatoč patnji i stradanjima, njihova vjera nije malaksala, a snaga i odvažnost njihovih pastira nadahnuće je brojnim umornim kršćanima Zapada. To svjedoči i činjenica da je prvu pričest prošle nedjelje primilo 25 mališana.


„Mir u Alepu još uvijek nije postignut… Nije tajna da se situacija u Siriji pogoršava, a iz dana u dan slušamo buku oružja i izjave koje potiču rat i smrt, a ne mir i život. No, mi nastavljamo moliti! Naša priča u Siriji nije završila“, poručio je župnik fra Ibrahim Sabbagh.

KT