Kina

Suspendirane biblijske aplikacije i kršćanski nalozi na platformi "WeChat"


U pokušaju suzbijanja "širenja i propagiranja" kršćanstva kineska vlada se usmjerila na "cyber" prostor. Tako su uklonjeni nalozi i aplikacije "Bible Apps" i "Christian WeChat" s najppopularnijeg okupljališta Kineza "WeChat".

Foto: Ilustracija, WeChat ima milijardu korisnika

Foto: Ilustracija, WeChat ima milijardu korisnika

Ovu je informaciju s International Christian Concernom (ICC) podijelio o. Francis Liu koji je zamijetio kako nalozi kršćana koje poznaje na toj mreži više nisu dostupni te ne pokazuju nikakav sadržaj. Umjesto toga ponavlja se automatska poruka koja glasi: "Primili smo izvješće da ovaj račun krši Odredbe o upravljanju informacijskim uslugama javnog računa internetskog korisnika i njegov je račun blokiran i obustavljen."

U međuvremenu su biblijske aplikacije uklonjene iz AppStorea u Kini te se ne mogu preuzeti, dok Biblije u papirnatom obliku više nisu dostupne za internetsku prodaju. Oni koji žele preuzeti biblijske aplikacije moraju koristiti opciju VPN kako bi zaobišli blokadu, a to zahtijeva bolje poznavanje kompjutera i interneta.

Nažalost, knjižare kršćana koje i dalje rade su dužne prodavati i knjige koje promiču misli predsjednika Xi Jinpinga i ideologiju Kineske komunističke partije (KPK).

Ž.I., KT