Talijanski svećenik izboden nožem


U utorak, 15. rujna, oko 7 sati ujutro, na ulicama talijanskog grada Coma pronađeno je beživotno tijelo oca Roberta Malgesinija.

Otac Roberto Malgesini  Foto: il Settimanale della diocesi di Como

Otac Roberto Malgesini Foto: il Settimanale della diocesi di Como

Malgesini, koji je bio poznat po svojem radu s beskućnicima i migrantima, napadnut je u blizini župe sv. Roka u kojoj je služio. Kako javlja Catholic News Agency, svećenik je pretrpio više uboda nožem, od kojih jedan u vrat.

Izvještaji navode i kako se ubojica ubrzo predao policiji. Radi se o 53-godišnjem muškarcu iz Tunisa koji navodno nije psihički stabilan. Ubojica je poznavao oca Malgesinija koji mu je dopustio da spava u prostoriji za beskućnike u sklopu župe.

Talijanski svećenik bio je, prenosi Bitno.net, koordinator skupine za pomoć ljudima u teškim situacijama, a danas ujutro trebao je sudjelovati na doručku s beskućnicima. Prošle godine policija ga je kaznila jer je hranio ljude ispod trijema nekadašnje crkve.

Ljudi koji su radili s njim opisuju ga kao “krotku osobu” koja je “svakog trenutka živjela Evanđelje”. La Stampa pak izvještava kako je ubojstvo izazvalo tugu u migrantskoj zajednici. Iz biskupije Como pozvali su na “molitvu za oca Roberta i osobu koja ga je ubila”.

J.Vr.,KT