Nigerija

U Nigeriji ubijen svećenik


Biskup Charles Hammawa iz biskupije Jalingo, 28. kolovoza potvrdio je ubojstvo vlč. Davida Tankoa, župnika u župi Sv. Petra u Amaduu, u saveznoj državi Taraba u Nigeriji.

Kako je izvijestio Daily post, skupina neidentificiranih razbojnika u četvrtak 28. kolovoza, napala je i ubila vlč. Davida Tankoa.

Prema pisanju News Agency of Nigeria (NAN) mons. Hammawa je u izjavi za novinare u Jalingou, ubojstvo svećenika opisao šokantnim. Kazao je kako je ubijen između Kasuan Haskea i Tortseea na putu za Amadu iz Takuma gdje je bio u Vijeću lokalne samouprave Tarabae. „Vijest o njegovu ubojstvu primili smo s nevjericom i velikom tugom, cijela biskupija žaluje. Propovijedamo mir i ulažemo napore kako bismo u raspravi za okruglim stolom spojili strane koje su bile zaokupljene krizom na ovom području. Da svećenik koji je propovijedao mir bude ubijen na ovaj najgrozniji način, u najmanju ruku je patetično, jer svećenik pripada svima“, naglasio je mjesni biskup i dodao kako trenutno nikoga ne optužuju za ubojstvo.

Također je dodao kako mu je državni šef policije kazao kako istražuju slučaj, a oni se mole da će zločinci biti privedeni pravdi i procesuirani.  

„Trenutno nam je najvažnije da mu pripravimo dostojan pogreb. Ne želimo odmazdu niti jedne skupine, jer bi to samo pogoršalo trenutnu situaciju“, dodao je i spomenuo kako će bdijenje za ubijenog svećenika biti 2. rujan, a pogreb dan kasnije, 3. rujna na biskupijskom groblju u Jalingou.

KT