Texas

Uništen kip Srca Isusova u katedrali Sv. Patrika


U jutarnjim satima 15. rujna uništen je kip Presvetog Srca Isusova u katedrali Sv. Patrika u teksaškom El Pasu.

Prema navodima iz biskupije, netko je oko 10 sati ujutro ušao u prezbiterij te uništio skoro 90 godina star kip Presvetog Srca Isusova, koji se nalazio iza glavnog oltara, dok je katedrala bila otvorena za molitvu.

Osumnjičeni je zadržan, a istraga gradske policije je u tijeku. „Šokiran sam i mi iz katedrale smo ražalošćeni ovom neočekivanom situacijom“, kazao je rektor katedrale vlč. Trini Fuentes.

„Ovaj kip je jedan od mojih najdražih prikaza Isusa: njegove raširene ruke pokazuju dobrodošlicu, a srce mu plamti od ljubavi za nama. Često sam pred njim nalazio inspiraciju kada sam se pripremao za misu“, kazao je biskup El Pasa mons. Joseph Seitz.

„Koliko sam tužan što vidim kip napadnut i uništen, toliko sam zahvalan što to nije bila živa osoba. No kip, poglavito ovaj, konkretizira nam i povezuje nas s osobom i idealima koji nisu vidljivi našim očima. Otkriva nam stvarnosti koje su nam bliske, ali nevidljive. Ne znamo ništa o osobi koju se optužuje za ovo nedjelo, ali sigurno mora biti jako uznemirena jer je napala ovo mirno mjesto u našem gradu i ovaj prikaz Kralja Mira. Nadam se da bi to mogao biti poticaj za nju da dobije pomoć koja joj je potrebna. Bit će u mojim molitvama“, zaključio je mons. Seitz u poruci poslanoj agenciji Fides.

J.P., KT