Velika Britanija naručila "neovisnu studiju" o progonu kršćana


Vlada Velike Britanije naručila je "neovisnu studiju" o progonu kršćana kako bi utvrdila konkretne korake pomoći kršćanima koji su žrtva dramatičnog rasta nasilja u svijetu.

Podsjetimo, prema podacima i izvješćima različitih kršćanskih organizacija oko 215 milijuna kršćana u svijetu prošle je godine bilo suočeno s progonom zbog svoje vjere, a kršćanske žene i djeca bili su posebno ranjivi i često izloženi seksualnom zlostavljanju. Prošle je godine zbog vjere svakog mjeseca u prosjeku ubijano 250 kršćana diljem svijeta. Kako bi se uvjerila u točnost tih podataka britanska vlada je početkom siječnja naručila je "neovisnu istragu".

"Često je progon kršćana rani znak uzbune za progon i svih drugih manjina", rekao je britanski ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt te dodao kako je tražio od britanskih biskupa da razmotre kako britanska vlada može bolje odgovoriti na problem progonjenih kršćana po svijetu.

Pregled će mapirati progon kršćana u ključnim zemljama Bliskog istoka, Afrike i Azije, analizirati britansku potporu i preporučiti sveobuhvatan odgovor u politikama.

KT