Zabranjena molitva prije utakmice na školskom igralištu


Molitva studenata prije sportskog nadmetanja više nije dopuštena preko zvučnika u školskoj četvrti okruga Blount u američkoj Alabami.

Više puta smo pisali kako je križni put kršćana danas različit od države do države. Tako je u američkoj saveznoj državi Alabami nakon pritužbe jedne organizacije, koja ne pripada toj zajednici, školski Okrug odlučio zabraniti molitvu koja se izricala preko zvučnika prije nogometnih utakmica. Iako su molitve dragovoljno vodili studenti ili drugi volonteri, a ne u organizaciji škole, odlučeno je zamijeniti ih trenutcima šutnje.

Kako prenosi portal cbs42.com tako studentska, ili volonterska, molitva više neće biti dozvoljena preko zvučnika prije školskih igara u srednjoj školi u Okrugu Blount.
Prema riječima nadzornika Rodneya Greena, donijeta je odluka nakon žalbe organizacije koja se nalazi izvan njihove zajednice.
Poslije razgovora o mogućnostima s odvjetnicima Okrug je odlučio da će od sada biti trenutak šutnje prilikom domaćih igara.
Neki susjedi koji žive na tom području bili su uzrujani kada su čuli za promjenu. Mnogi su rekli da su godinama navikli na molitvu preko javnih sustava razglasa.
"Jedna od naših članica prošli je tjedan vodila molitvu preko javnog sustava", rekao je Scott Wortham, koji pastoralno skrbi o mladima u Prvoj baptističkoj crkvi u Remlapu.


"Ne vidim ništa loše u molitvi za dobrobit naših nogometaša, kao i za one koji će igrati, za njihovu zaštitu i sportsko vladanje", ustvrdio je Wortham koji je rekao kako je kršćanska vjera ukorijenjena u mnogima koji žive u okrugu Blount.

Svjedoci smo traženja sve više i više prava za različite manjine, bilo vjerske, nacionalne, imigrantske ili seksualne, međutim na ovom primjeru se očito vidi kako se, malo po malo, prava kršćanske većine ukidaju na svakom koraku. Dodatno čudi što se to događa u kolijevci moderne demokracije. Pitamo se dokle će se kršćanima uskraćivati njihova prava?

A. Đ. / KT